Terugblik week 16

Morgen begint week 16 van 2021. Hieronder de artikelen voor komende week en een korte persoonlijke noot bij de herpublicaties van de bijna afgelopen week.

12 april: Eens maar nooit weer (11 april 2016)
In het voorjaar is er een korte periode waarin de bomen in het Bloesempark in het Amsterdamse Bos in bloei staan. Ter ere daarvan had mijn collega Jamie een aantal mensen, waaronder ik, uitgenodigd om hiervan te genieten. Uiteindelijk was ik natuurlijk de enige die kwam en dan ook nog eens uren te laat vanwege een lekke band. Gelukkig wist ik mijn vader nog te bereiken, zodat ik op zijn fiets de tocht kon voltooien. Niet veel later kon ik in het donker de terugreis weer aanvangen. Dat was me het dagje wel…

13 april: De onverwachte bijeffecten van de coronacrisis (13 april 2020)
Inmiddels zitten we al meer dan een jaar in de coronacrisis. Vanwege de vaccins verwacht ik dat we in het staartje ervan zitten, maar dat dachten we vorig jaar ook vaak. In ieder geval heb ik door de coronacrisis en door het thuiswerken mijn hokje meer leren waarderen. Een huisje met een zolder en een tuin zit er voorlopig niet in voor me, dus kan ik er maar beter voor zorgen dat ik het in dit hokje een beetje naar m’n zin heb. Niet alleen door het anders in te richten, maar ook door het beter te onderhouden.

14 april: Ook AZ uitgeschakeld (14 april 2007)
April 2007 was een rampzalige maand voor AZ. De ellende begon al met de uitschakeling in de UEFA Cup (nu: Europa League) tegen Werder Bremen. AZ gokte op een gelijkspelletje in het heenduel in Alkmaar, wat gezien de zwakke vorm van de Alkmaarders in uitwedstrijden in de knock-outfase een beetje raar was. Inderdaad ging de ploeg uit het noordwesten van Nederland in het noordwesten van Duitsland hard de bietenbrug op en lagen ze eruit.

15 april: Grijze muis leeft op (15 april 2012)
2012 was Michael Schumachers laatste jaar in de Formule 1. Na twee nogal tegenvallende jaren leken hij en Mercedes dan eindelijk tot leven te zijn gekomen. De podiums en zeges leken slechts een kwestie van tijd. In China was het echter Nico Rosberg die de eerste zege van het team pakte. De Finse Duitser kende op weg naar zijn eerste zege een vrij eenvoudige middag, zonder bandenproblemen. Schumacher was daarentegen de enige uitvaller van de race omdat een wiel bij een pitstop niet goed werd gemonteerd… Uiteindelijk zou de Duitser afscheid nemen van de Formule 1 met nog één extra podiumplaats omdat Mercedes in 2012 alsmaar terugzakte.

16 april: Let’s party! (18 april 2010)
In het seizoen 2009-2010 stond er in onze klasse een gemeenschappelijke slotronde in Groningen op het programma. Daar speelden we tegen Vianen (uit Brabant, niet uit Utrecht, of tot 2002 Zuid-Holland), dat in een felle degradatiestrijd was verwikkeld met het tweede team van Utrecht. Utrecht speelde tegen Caïssa, de koploper. Waar Caïssa vrij makkelijk won en het kampioenschap opeiste, wisten wij met hangen en wurgen te winnen, wat betekende dat Vianen degradeerde, waardoor we allebei als verliezer uit de strijd kwamen. In de weken na de wedstrijd werd onze clubsite nog bestookt door nogal zure reacties van een gefrustreerde tegenstander. Toch was er na afloop, in Bussum, feest vanwege Larges en Ewoods verjaardag.

17 april: Bandenoorlog (17 april 2011)
Tien jaar geleden leek Vettel nog onaantastbaar. Nadat de jonge Duitser de laatste twee races van 2010 (en het kampioenschap) had gewonnen, ging hij in de eerste races van 2011 op dezelfde voet verder. Dat was opmerkelijk, omdat DRS en de snel slijtende Pirelli-banden de races spannender hadden moeten maken, maar dat vooralsnog niet hadden bewerkstelligd. In China kwam de omslag en vochten Vettel, de twee McLarens, Nico Rosberg en de twee Ferrari’s de hele race om de overwinning. In de slotfase kwam Webber, die zijn kwalificatie had verknald, maar in de race loeisnel was, daar ook nog bij. De kers op de taart was dat Hamilton dankzij zijn nieuwere banden langs Vettel ging en de race won.

18 april: Waarom een keer per jaar naar de kapper gaan optimaal is (24 april 2018)
Door de coronacrisis zijn de kappers een tijd dicht geweest, waardoor er nog altijd mensen met een coronacoupe rondlopen. Heel vervelend natuurlijk, zeker met de zomer in aantocht, maar wat is nou in theorie het optimale aantal kappersbezoeken per jaar om het haar zo veel mogelijk met de temperatuur te laten meegroeien? Helemaal perfect kan dat niet, maar het blijkt dat het optimaal is om eenmaal in het voorjaar naar de kapper te gaan. Op die manier is je haar redelijk kort in de zomer en redelijk lang in de winter. Interessant genoeg maken meerdere kappersbezoeken de zaak er niet beter op en loop je alleen nog maar langer met te veel of juist te weinig haar rond.

Dan nu de artikelen voor komende week:
19 april: BSG kampioen!! (20 april 2008)
20 april: De Formule 1-mol (20 april 2009)
21 april: Houdini-act BSG (21 april 2013)
22 april: Begin de dag met een lach (25 april 2007)
23 april: Dromen worden werkelijkheid (23 april 2012)
24 april: Drieëndertigste ronde Eredivisie (22 april 2007)
25 april: Doelsaldo nekt BSG (25 april 2015)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *